parallax background

Általános iskola alsó tagozatos osztályai számára


Múzeumpedagógiai foglalkozásokat óvodás kortól középiskolás korig tartunk 14 témában állandó kiállításainkhoz kapcsolódóan. A kisebbeket kézműves foglalkozások is várják. Nézzék meg kínálatunkat!

 

Múzeumpedagógiai foglalkozások 

Ősemberek a Fundoklia-völgyben

A foglalkozáson megismerhetik a csoportok az egykor itt élő neandervölgyi ősemberek életét, valamint a feltárás során előkerült ősállatokat és kőeszközöket. Mamutvadászatra és gyűjtögetésre is van lehetőség.

 

Rézbőrűek az indiánok?

A foglalkozás keretében megismerhetik az amerikai őslakosok életét, szokásait, számos használati tárgyát a csoportok. Békepipát "szívunk", sámán dobot ütünk, kacsina babát nézünk... És megtudhatják, hogy Xántus János és Old Shatterhand figurája, hogy kapcsolódik össze.

 

Hangoló - hangszerek a múzeumban

A múzeum gyűjteményében lévő távoli tájak hangszereinek megismerésére és hangjuk meghallgatására van lehetőség a foglalkozáson, melyen keresztül távoli tájak népeit is megismerhetik a gyerekek.


VIRTUÁLIS TÚRA

A Magyar Földrajzi Múzeum 5 állandó kiállítását virtuális túra formájában is megnézheti. Bár ez nem pótolhatja a személyes látogatás élményét, de reméljük a virtuális túra felkelti érdeklődését múzeumunk iránt és ellátogat hozzánk.


Tovább olvasom

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Friss hírek, kiállítások, programok

Tartsa a kapcsolatot a múzeummal, és elsőként értesülhet új kiállításokról, eseményekről, tanfolyamokról, belépő túrákról és egyebekről.