parallax background

Általános iskola felső tagozatos osztályai számára


Múzeumpedagógiai foglalkozásokat óvodás kortól középiskolás korig tartunk 14 témában állandó kiállításainkhoz kapcsolódóan. A kisebbeket kézműves foglalkozások is várják. Nézzék meg kínálatunkat!

 

Múzeumpedagógiai foglalkozások 

Ázsia, ahol a legtöbb magyar utazó járt

Az őshazakutatás jeles személyiségeit (Julianus barát, Kőrösi Csoma Sándor, Reguly Antal, Vámbéry Ármin), valamint a Kínában járt Cholnoky Jenő munkásságát ismerhetik meg a csoportok játékos foglalkozás formájában.

 

Fehér foltok a fekete földrészen

A Kilimandzsárót megjárt Teleki Sámuel, Nyugat- Afrika első térképének megrajzolója Magyar László, a rabszolgából lett felfedező, Sass Flóra és a Zarzura-oázis felfedezője Almásy László élete áll a foglalkozás középpontjában.

 

Árvalányhaj és gyurgyalag

Az Érd-Tétényi-fennsík védett területeinek élővilágát ismerhetik meg a csoportok az Érd elszórt természeti értékei című diorámasorozat segítségével.

 

Élet a középkori Érden

A foglalkozás bepillantás ad a középkori Érd mindennapjaiba. Megtudhatják a diákok mit termesztettek elődeink, milyen állatokat tartottak, milyen foglalkozásokat végeztek és hogy milyen életet éltek a nemesi udvarházban.

 

Mondák nyomában

Megismerhetik a foglalkozás során a településhez kötődő mondákat, II. Lajoshoz és Szapáry Péterhez kapcsolódóan.

 

Kézműves foglalkozások általános iskolás csoportoknak

  • Ősemberes kulcstartó készítése
  • Indián fejdísz készítése
  • Ausztráliai ütőfa díszítése pontozással
  • Kínai papírrózsa készítése
  • Afrikai maszk készítése
  • Trópusi lepkék készítése

Virtuális túra

A Magyar Földrajzi Múzeum 5 állandó kiállítását virtuális túra formájában is megnézheti. Bár ez nem pótolhatja a személyes látogatás élményét, de reméljük a virtuális túra felkelti érdeklődését múzeumunk iránt és ellátogat hozzánk.


Tovább olvasom

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Friss hírek, kiállítások, programok

Tartsa a kapcsolatot a múzeummal, és elsőként értesülhet új kiállításokról, eseményekről, tanfolyamokról, belépő túrákról és egyebekről.