df
FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE!
Tudás, kaland, egzotikum
  • Magyar
  • English
  

Közép – Történelemverseny hazánk középkoráról érdi vonatkozásokkal

KÖZÉP – Történelemverseny hazánk középkoráról érdi vonatkozásokkal

Versenyfelhívás 6-8. osztályos diákoknak

 A Magyar Földrajzi Múzeum az Érd 775 – Mindennapi élet Érden a 13-16. században című kiállításához kapcsolódóan szervezi meg KÖZÉP elnevezésű versenyét. A verseny témája hazánk középkori történelme érdi vonatkozásokkal kiegészítve. A versenyre 6-8. osztályos tanulók egyéni jelentkezését várjuk. A jelentkezés az első forduló kitöltésével és megküldésével lehetséges, melyet a levélhez mellékeltünk. A feladatlapokat a macsai@foldrajzimuzeum.hu email címre, vagy postai úton a múzeum címére várjuk, de személyesen is leadható a múzeum pénztárában.

Verseny menete:

I. forduló – 2019. március 4. (hétfő) 1. feladatlap megírása a megadott szakirodalom alapján és visszaküldése. Téma: Magyarország középkori történelme. A feladatlap letölthető 2019. február 1-től a https://foldrajzimuzeum.hu/kategoria/erdihelytortenetikiallitas/ oldalról is.

II. forduló – 2019. március 25. (hétfő) 2. feladatlap kitöltése a megadott szakirodalom alapján és visszaküldése. Téma: Érd középkori történelme. A feladatlap letölthető 2019. március 5-től a https://foldrajzimuzeum.hu/kategoria/erdihelytortenetikiallitas/ oldalról. A feladatlap kitöltéséhez Érd 775 – Mindennapi élet Érden a 13-16. században című kiállítás nyújt segítséget. A kiállítás megtekinthető hétfő kivételével naponta 10-től 17 óráig. Előzetes egyeztetéssel tárlatvezetés kérhető Lehoczki Zsuzsannánál.

 

Döntő: 2019. április 12. (péntek) – a 10 legjobb versenyző szóbeli vetélkedője a múzeumban.

 Nyeremények a döntőbe jutóknak: Könyvjutalom és ajándékcsomag.

A feladatlapok megírásához a megadott szakirodalom ajánlott, de nyugodtan tájékozódhatnak a diákok az interneten és egyéb szakirodalomban is.

helytörténeti verseny I. forduló

helytörténeti verseny 2. forduló (2)