parallax background

Középiskolások számára


Múzeumpedagógiai foglalkozásokat óvodás kortól középiskolás korig tartunk 14 témában állandó kiállításainkhoz kapcsolódóan. A kisebbeket kézműves foglalkozások is várják. Nézzék meg kínálatunkat!

 

Múzeumpedagógiai foglalkozások 

Jeles utazóink nyomában

A foglalkozáson a diákok a legjelentősebb földrajzi felfedezők (Julianus barát, Kőrösi Csoma Sándor, Cholnoky Jenő, Teleki Sámuel, Germanus Gyula, Almásy László) munkásságát ismerhetik meg csoportmunkában.

 

Globális környezeti problémák

A Földet érintő környezeti problémák megismerésén túl betekintés kapnak a diákok a neves magyar utazók természetvédelmi tevékenységébe is.

 

Balaton-kutatás története

A Balaton kutatástörténetének, a legnevesebb magyar kutatók (Lóczy Lajos, Cholnoky Jenő stb.) munkásságának megismerésére van lehetősége a foglalkozáson.


VIRTUÁLIS TÚRA

A Magyar Földrajzi Múzeum 5 állandó kiállítását virtuális túra formájában is megnézheti. Bár ez nem pótolhatja a személyes látogatás élményét, de reméljük a virtuális túra felkelti érdeklődését múzeumunk iránt és ellátogat hozzánk.


Tovább olvasom

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Friss hírek, kiállítások, programok

Tartsa a kapcsolatot a múzeummal, és elsőként értesülhet új kiállításokról, eseményekről, tanfolyamokról, belépő túrákról és egyebekről.