parallax background

Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodásoknak


Játékos múzeumpedagógiai foglalkozásaink közül téma, korosztály, ráfordítandó idő és a rövid leírás szerint is tudnak válogatni. Nézzék meg kínálatunkat, majd írják meg nekünk a választott foglalkozás címét!

Utazás a Föld körül

Téma/kiállítás: Kontinensek földrajza, Magyar utazók, földrajzi felfedezők kiállítás

Szükséges idő: 60 perc

A foglalkozáson a gyerekek a Magyar utazók, földrajzi felfedezők kiállításban tehetnek Föld körüli utazást Vándor Nándor segítségével. A kontinenseken végig járva megismerhetik a békepipát, a tollas fejdíszeket, kongói utánzójátékot játszhatnak, kengurut rajzolhatnak.

Madarat tolláról

Téma/kiállítás: Helytörténet, Érd elszórt természeti kincsei

Szükséges idő: 45 perc

Az Érd elszórt természeti értékei című kiállítás diorámái segítségével az óvodások sok ismeretet szerezhetnek a madarakról. Játékos formában megismerhetik a különféle madártojásokat, madárfészkeket, hallhatnak a madárvonulásról és a madáretetés fontosságáról, és sok Érd környéki madárfaj is bemutatásra kerül.

Keressük meg Brumit!

Téma/kiállítás: Helytörténet, őskor

Szükséges idő: 45 perc

A kis ősemberlány nem találja legjobb barátját Brumit, a barlangi medve kölyköt. A keresés során a gyerekek megismerhetik a jégkorszakban a területen élő ősállatokat (mamut, barlangi medve, barlangi oroszlán) és az itt élő ősemberek mindennapjait játékos feladatokon keresztül. És végül Brumi is megkerül…

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Friss hírek, kiállítások, programok

Tartsa a kapcsolatot a múzeummal, és elsőként értesülhet új kiállításokról, eseményekről, tanfolyamokról, belépő túrákról és egyebekről.