Szabadulószoba


3-12. évfolyam számára

Szabadulószoba: Titkosírások

Téma/kiállítás: Magyar utazók, földrajzi felfedezők
Korosztály: 3-8. évfolyam
Szükséges idő: kb. 60 perc
A gyerekeknek fotók alapján kell megtalálniuk a tárgyakat a kiállításon, eközben pedig több, különböző titkosírást kell megfejteniük ahhoz, hogy időben kiszabadítsák Nándit és Gömbit a ládából, különben Bűbájos Beatrix, a múzeum baljós boszorkánya őket is elvarázsolja. A játék során a gyerekek csapatokban dolgoznak, hatékonyan együtt kell működniük, mert nemcsak az idővel, hanem a többi csapattal is versengenek.

Szabadulószoba: Rejtélyes tárgyak

Téma/kiállítás: Magyar utazók, földrajzi felfedezők
Korosztály: 5-12. évfolyam
Szükséges idő: kb. 60 perc
A foglalkozáson a diákok sokféle múzeumi tárgyat fedeznek fel, valamint megismerkednek a legfontosabb magyar földrajzi felfedezők, utazók életével, tetteivel. A tanulóknak különböző feladatokon keresztül kell megmenteniük Nándit és Gömbit, és „kiszabadulniuk” a kiállításból, különben Megszállott Magnus, a múzeum mérges múmiája elkapja őket is. A játék időre megy, a csapatok egymással versengenek, hogy ki tud előbb „kiszabadulni”. Fontos készségek: együttműködés, kreativitás, szövegértés. Angol nyelven is választható!
It is also available in English!

Szabadulószoba: Mentőakció

Téma/kiállítás: Magyar utazók, földrajzi felfedezők

Korosztály: 7-12. évfolyam
Szükséges idő: kb. 90 perc

A játékos foglalkozáson a diákoknak különböző feladványokat kell megoldaniuk ahhoz, hogy „kiszabadulhassanak” a kiállításból és megmenthessék Nándit és Gömbit Vérszomjas Vladimirtól, a múzeum véres vámpírjától. Totó, keresztrejtvény, szókereső, anagramma, titkosírás megfejtése, mindezt csapatokban, miközben megismerkednek a legfontosabb magyar földrajzi felfedezők, utazók életével, tetteivel.

Szabadulószoba: Menekülés a kiállításból

Téma/kiállítás: 3276 expedíciós nap kiállítás

Korosztály: 5-12. évfolyam
Szükséges idő: kb. 60 perc

A résztvevők Balázs Dénes nyomán járják be a Földet, megismerkednek a karsztok, sivatagok, őserdők, a jég és a tűzhányók világával. Kutakodás, keresgélés, kérdések és feladványok megoldása által tudják megszerezni a kódokat, melyekkel kiszabadíthatják Nándit és Gömbit, és kimenekülhetnek a kiállításból mielőtt Szemtelen Szelim, a múzeum szörnyű szelleme elkapná őket.

Szabadulószoba: Nyomozás a kertben

Szabadulószoba: Nyomozás a kertben
Téma/kiállítás: Múzeumkert és Magyar utazók, földrajzi felfedezők
Korosztály: 3-8. évfolyam/8 év felett
Szükséges idő: kb. 60 perc
Rövid leírás: A gyerekeknek a múzeumkertben a szobrok és egy szöveg alapján kell megoldaniuk egy feladatlapot, így játékosan megismerik a legfontosabb magyar földrajzi utazókat, hol jártak, kutattak. Sietniük kell, mert 60 percük van arra, hogy megtalálják a nyomokat, s kiszabadítsák Gömbit, ezzel elkerüljék a végzetes találkozást Kegyetlen Kasztorral, a múzeum könyörtelen kaszásával.

VIRTUÁLIS TÚRA

A Magyar Földrajzi Múzeum 5 állandó kiállítását virtuális túra formájában is megnézheti. Bár ez nem pótolhatja a személyes látogatás élményét, de reméljük a virtuális túra felkelti érdeklődését múzeumunk iránt és ellátogat hozzánk.


Tovább olvasom

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Friss hírek, kiállítások, programok

Tartsa a kapcsolatot a múzeummal, és elsőként értesülhet új kiállításokról, eseményekről, tanfolyamokról, belépő túrákról és egyebekről.